PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Historie

Villa Hasselbakken har en spennende historie som du kan lese her (oppdatert desember 2017)

Kort om Hasselbakken:

Hasselbakken ble bygget av eieren på øvre Asker gård i 1884, og er bygget i en typisk sveitserstil som var vanlig på den tiden. Huset ble utvidet vestover i 1919 da huset ble kjøpt og overtatt av familien Thorsrud.
I årene 1892 til 1901, var Gustav Wentzel og kona Kitty (f. Betzmann) bosatt på Hasselbakken. De eide forøvrig også Wentzelhytta på toppen av dagens slalåmbakke i Vardåsen.

Kunstnerparet var nære venner Hulda og Arne Garborg, Tilla og Otto Valstad og de andre i kunstnerdalen.Nils Gustav Wentzel maler og tegner 1859-1927

Wentzel malte vakre landsskapsmalerier fra området rundt Asker sentrum. Kitty var en spennende kvinne som skrev flere bøker, blant annet en kokebok"Bordets glæder". Wentzel etterlot seg tre store veggmalerier i en av stuene som på slutten av 1980 tallet ble donert av familien Thorsrud til Asker kommune. Disse er i dag montert i den gamle herredsstyresalen på Venskaben. Kommunen kjøpte eiendommen i 1992, og har siden brukt huset til ulike kommunale aktiviteter som flyktningekontor og musikkskole.

I perioden høsten 2002 til høsten 2003 ble huset flyttet av Jernbaneverket i forbindelse med byggingen av dobbeltsporet til Asker stasjon. I 2006 vedtok kommunestyret at huset skulle disponeres av frivillige organisasjoner. I desember 2007 ble det satt av midler til rehabilitering,
men med en tanke om at de frivillige organisasjonene selv skulle bidra med mye dugnadsinnsats.  Per februar 2011 har frivillige nedlagt 8500 timer dugnadsinnsats og husets første og deler av andre etasje er tatt i bruk.